http://www.kotisivuille.fi/online/index.php   

Maanantaina tultuamme mökiltä, meitä kohtasi suuri yllätys. Talon katon päällä tornin ympärillä  oli Erittäin Laaja mehiläisparvi, JOKA lensi ja surisi viuhaa vauhtia kierrellen koko katon laajuudella. Parvella oli korkeutta yli Kaksi Metria.

Kuvassa Näkyy vain pieni Määrä Mehiläisiä pisteinä savupiippua vasten

 

 

Menimme sisälle ja suojasimme kaikki torniin liittyvät raot. Neljä mehiläistä Pääsi sisälle ja meillä oli pelko suuremmasta määrästä. Vähitellen  mehiläisparvi meni melkein Kokonaan tornin (savupiipun) sisään.

 

 

Sitten alkoi miettimisurakka Siitä, mitä Pitää Tehdä Seuraavaksi. Aloiini soittelemaan ja monikaan ei ollut Puhelimen ääressä. Sitten muistin Yhden minulle tuntemattoman luontoasiantuntijan ja soitin Hänelle kännykkään ja toimin SEN JÄLKEEN saamieni ohjeiden mukaan, Hän neuvoi etsimään tarhaajia. Mehiläisparvi oli lähtenyt liikkeelle joltain tarhalta.

 

 

Ja sitten muistin mehiläisharrastajan, Mutta nimeä en, ja SEN selvittyä soitin Heille kotiin. Sieltä aiottiin Tulla katsomaan Tilannetta. Odottelu tuntui pitkältä ja viimein APU saatiin paikalle.

 

 

Tutkimisen ja suunnittelun Tuloksena tilanne meni sellaiseksi, ETTÄ torniin piti Saada Savua sisältä uunista ja silla yritettiin Saada ne ylös tornin päälle laitettuun eräänlaiseen laatikkoon. Homma ei onnistunut silla kertaa, kun takka ei vetänyt yhtään. Todennäköisesti mehiläiset TOIMIVAT lisätukkona lämpimän Ilman lisäksi. Yritettiin todella Saada ne lähtemään ja Savua ja nokea kertyi asuinhuoneeseen aika reilusti. Avasin kaikki ikkunat. Ulkoa näytti melkein tulipalolta.

 

Mehiläisille asennetaan laatikkoa, Jonne Niitä yritettiin ohjata

 

 

 

Sitten työ jätettiin seuraavalle päivälle. Auttajat tulivat iltapäivällä uusin ideoin. Mehiläiset olivat rauhoittuneet savupiippuun ja Olimme saaneet viettää yön rauhassa. Siivosimme enimpiä nokijälkiä pois. Nokea oli Niin paljon, ETTÄ kun jostain sormella pyyhkäisi, Niin sormi meni mustaksi.

 

 

(Kesän olemme viettäneet melkein mökillä ja eläneet nuotiolla ihanasti savun Kanssa ja nyt saatuamme tänne Savua ja nokea, ne Pitää Saada pois. Onhan se koomillista)

 

Tiistaina klo 16.00 jälkeen homma jatkui.Osa mehiläisistä oli mennyt laatikkoon ja ne pääsivät tarhaajan mukaan. Sitten Aasian piti OLLA kunnossa, Mutta surina alkoi jatkumaan savuhormeissa. Yritimme savuttaa Mehiläisiä uudestaan pois, Mutta takasta jälleen puuttui veto. Sitten soitin jo 112 ja saimme palokunnankin paikalle.

 

Loput mehiläiset yritettiin poistaa imurilla savupiipusta. Se ei onnistunut Kokonaan ja jäljelle jääneet mehiläiset piti myrkyttää.

 

Lähdimme mökille Yöksi ja keskiviikkoaamuna tulimme takaisin. Tilalle oli tullut Täysi hiljaisuus, aivan Kuin Estonialaivan ja Ihmisten upottua meren syvyyksiin.

 

Tuli paloi uunissa, Eikä savukaan tullut enään sisälle. Oli menossa Mehiläisten polttohautaus.

 

Nuohooja tuli perjantaina siivoamaan savuhormit Kuolleista mehiläisistä ja elämämme jatkui entiselleen.

 

Mehiläisiä tuhkan seassa uunin tuhkaluukussa

 

 

 

Nokisia Mehiläisiä takan edessä, joita nuohooja Imuroi uunin alimmasta tuhkaluukusta