Palaga haastoi minut kertomaan yhden päivän tapahtumat elämästäni sanoin ja kuvin.   Haastan seuraavaksi  Marjan

 

Marja-Leenan päivä 16.04.2008

 

Heräsin aamulla klo 6.45 ja sitten aamutoimiin ja aamupalalle ja joitakin taloustöitä. Katselin Huomenta Suomen lähetystä. Kävin suihkussa ja laitoin itseni kyläkuntoon. Menin terveyskeskukseen kokeisiin. Tapasin siellä automme entisen omistajan ja jäin vähäksi aikaa hänen kanssaan keskustelemaan. Hän oli menossa samaan paikkaan, mutta eri asian kanssa. Sitten menin kauppaan katselemaan tarjouksia.

 

Tulin äsken reissultani ja lämmitin mikrossa eilen keittämiäni jauhelihaperunoita. Jälkiruoaksi söin vatkattua ruismarjapuuroa, jonka ohje on sivulla: http://marja-leenaa.blogspot.com/ Nyt surfailen ennen Ylivieskaan menoa, sillä olimme aikoneet sinne tänään. http://www.ylivieska.fi/index.asp Katson vielä, mitä kuuluu maailmalle: http://www.kalajokilaakso-lehti.fi/    http://www.keskipohjanmaa.net/ http://www.kaleva.fi/plus/index.html   josta seuraan lukijan kuvia, joita olen joskus itsekin lähettänyt. Ja myös http://www.iltasanomat.fi/   http://www.iltalehti.fi/uutiset/ Katselen myös mahdolliset sähköpostit.

 

Sitten vähän käsityöhön liittyvää.

 

Olen aikaisemmin suunnitellut ja virkannut malleja, mutta en vielä pystynyt päättämään, minkä seuraavista ottaisin käyttööni ja mitä niistä oikeasti alkaisin tekemään. Piirtämiseen olen käyttänyt tietokoneeneessa olevaa kuvankäsittelyohjelmaa.

     

 

Sain  idean malleihin linkistä:" http://virkku.vuodatus.net/page/samospusero ", mutta en keskittynyt tarkasti ohjeeseen ja kokeilin kuvan perusteella monta ja monen kokoista lappua ja nyt on mielessä, miten yhdistän palat oikein.

 

 Tässä kuvassa on harjoiteltuja palasia ja palojen kiinnitystä, joista yksi sivu näytti onnistuvan

 

 

 Minulla on näihin malleihin lankoja, joita olen joskus ostanut halpaan hintaan. Palat olen tehnyt salomonin solmuilla. Ideana olisi poncho tai pusero itselle. Mieheni esitti, että tekisin niistä verhot. Olen aikaisemminkin virkannut verhoja akryylilangasta ja 2-3 numeron virkkukoukulla. Nämät ostamani  ovat akryylilankoja.

 

Haluan aina tehdä kaikista  malleista oman versioni. Jos alan kirjaimellisesti tekemään jollain valmiilla ohjeella, niin se ei tunnu ollenkaan omalta. (Anteeksi mallisuunnittelijat!) Nyt menen vielä kahville ja sitten lähdemmekin sinne Ylivieskaan.

 

 Kävin siellä monessa kaupassa. Sorruin halpaan suklaakonvehtipussiin, jota ei pitäisi ostaa. Ostin vähän muutakin ruokatavaraa.

 

 Katselimme keskustan sulaa ja virtaavaa jokea. Söimme samalla mukana olleita eväitämme.

 

 Joen toisella puolella oli kerrostalotyömaa. Seurasimme korkean nosturin liikkeitä. Ihmettelimme nosturin kuljettajan työtä ja korkealle meneviä tikkaita, joita myöten kuljettajan pitää mennä työpaikalleen monta kertaa päivässä, sillä pitää hänenkin syödä, juoda ja käydä luonnollisilla tarpeillaan.

 

Katselimme ja muistelimme vanhan sillan mieliimme tuomia tarinoita.

 

 

Paluumatkalla menimme vielä käymään kylässä. Siellä sattui olemaan muitakin ja aika vierähti mukavasti. Tulimme Ylivieskasta takaisin klo 18.00. Siitä ilta jatkui päivän postien, sähköpostien, surfailun ja iltapalojen merkeissä. Ja sen jälkeen alkoi television katselu, alkaen MTV-3 uutisista ja salkkareista jatkuen kanavia vaihdellen n. klo 23.00 asti.

 

 Siinä oli eilinen päiväni. Ja nyt seuraavaksi odottavat vuoroaan tavalliset kotiaskareet, sillä on alkanut uusi päivä.